Zapraszamy
na strony czasopism wydawnictwa:

Nowoczesna UprawaPrzedsiębiorca RolnyRolniczy Przegląd TechnicznyHoduj z głową bydłoHoduj z głową świnie


Sonda
Czy ogrodzenie na naszej wschodniej granicy pomoże w zwalczaniu ASF?
 
Tak
Nie
Nie mam zdania


Text
Warto wiedzieć

Syngenta na rzecz zdrowia i bezpieczeństwa

2015-06-29

Bezpieczeństwo żywności to główny temat tegorocznego Światowego Dnia Zdrowia, obchodzonego 7 kwietnia z inicjatywy Światowej Organizacji Zdrowia (WHO). Firma Syngenta zobowiązała się do podniesienia bezpieczeństwa, zapewniając profesjonalne szkolenia milionom rolników na całym świecie. W ciągu jednego roku przeszkoliła już 4,7 mln osób, głównie właścicieli niewielkich gospodarstw. Szkolenia, które prowadzi Syngenta, realizują jedno z sześciu zobowiązań ogłoszonych przez firmę w 2013 r. w ramach inicjatywy The Good Growth Plan (dobry plan rozwoju). Koncern zadeklarował wówczas przeszkolenie do 2020 r. 20 mln rolników w zakresie bezpieczeństwa pracy w rolnictwie i właściwego stosowania środków ochrony roślin.
Podczas pierwszych dwunastu miesięcy wdrażania inicjatywy Syngenta dotarła z programem szkoleniowym do 4,7 mln rolników z różnych regionów świata, z których 74% to właściciele niewielkich gospodarstw. Firma przeszkoliła także kilka tysięcy rolników z Polski w ramach projektu Rolnictwo Odpowiedzialne.
– Nowe technologie zmieniły oblicze rolnictwa, ale korzystanie z nich wymaga wiedzy, doświadczenia i umiejętności – mówi Izabela Wawerek, dyrektor ds. korporacyjnych w Syngenta Polska i koordynator programu Rolnictwo Odpowiedzialne, który firma prowadzi w Polsce. – Dlatego szkolimy rolników, jak stosować nowoczesne środki, aby chronić zdrowie ludzi, dbać o środowisko naturalne i zapewnić bezpieczeństwo żywności dostarczanej przez gospodarstwa.

przeglądaj wszystkie
 
© 2013 copyright APRA, wszelkie prawa zastrzeżone