Biostymulatory wspierają wzrost kukurydzy
Aby sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu na żywność oraz zadbać o jakość środowiska naturalnego w ostatnim dziesięcioleciu, na całym świecie zarówno wśród naukowców, jak…
Biostymulatory wspierają wzrost kukurydzy
Aby sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu na żywność oraz zadbać o jakość środowiska naturalnego w ostatnim dziesięcioleciu, na całym świecie zarówno wśród naukowców, jak…
Starannie wykonaj uprawę pożniwną
Po zbiorze kukurydzy na ziarno na powierzchni pola pozostaje duża ilość słomy oraz ściernisko, które są dobrym schronieniem dla szkodników i miejscem…
Problematyczne choroby w rzepaku
Wiele organizmów chorobotwórczych wywołuje w rzepaku choroby o znaczeniu gospodarczym. Tylko właściwe i kompleksowe ograniczanie sprawców porażających rzepak w różnych fazach rozwojowych…
Pozyskaj tańsze białko z użytków zielonych
Sytuacja ekonomiczna skłania rolników do zainteresowania się bardziej efektywnym eksploatowaniem trwałych użytków zielonych i pozyskiwaniem z nich wartościowej paszy wykorzystywanej w żywieniu…
Substancje alternatywne w odchwaszczaniu
Obecnie Unia Europejska dopuszcza stosowanie ok. 500 substancji czynnych środków ochrony roślin. Po wprowadzeniu strategii Europejskiego Zielonego Ładu przyjęto założenia redukcji pestycydów…
Wszechstronne wykorzystanie ziół
W kwietniu bieżącego roku Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi podczas konferencji „Zioła dla zdrowia Polaków” zainicjowało ogólnopolski program promocji ziół i zorganizowało…